Aila Hasbi

Aila Kärkkäinen

För mig handlar yoga om att stilla sitt sinne och sina tankar och komma närmare sig själv. Yoga är platsen där du får vara dig själv och bara för dig själv. En av de mina stora inspirationskällor inom yoga är B.K.S Iyengar, som brukade säga att hjärnan är den kroppsdelen som brukar vara svårast att justera i asanas (yogapositioner). Jag håller med. Det är ofta inte kroppen som sätter begränsningar, utan våra tankar. På mina pass vill jag skapa en plats där du kan lämna alla tankar utanför dörren och få en stund för dig själv.

Jag började själv yoga när jag var i tonåren, men det var först i 2012 när jag började med Iyengar-yogan då jag började ta till mig mer av den mentala aspekten av yogan. Jag praktiserar själv i dagsläget mest ashtanga-yoga men jag älskar även att konstruera mina egna, lite friare flöden, ibland inspirerade av dans, ibland av lite tai chi. Jag vill alltid ge lite utmaning på mina pass, men det finns alltid även tid för att slappna av både i slutet och början av passet.

Jag utbildade mig inom Global Yoga under hösten 2016, och utbildningen väckte många frågor inom mig som jag ville få svar på. Vad är egentligen “unionen” yoga syftar på, och hur når man den? Jag ville veta mer om yogafilosofi, pranayama och meditation. Jag reste till Indien våren 2017 och gick en utbildning inom Ashtanga Vinyasa i Rishikesh på Tattvaa yogashala, vilket var ett av de bästa upplevelserna jag hittills haft i mitt liv. Jag har mycket kvar att lära mig och är fortfarande i början av min egen yogaresa, men jag vill gärna dela med mig av det som jag lärt i Indien på mina yogapass. Våra lärare, oavsett hur många år de redan hade dedikerat på yoga och filosofi, brukade alltid säga att vi alla är studenter. Det är också det som är så spännande med yoga, det är en resa som fortsätter längs hela livet.