Hanna Frejd

Hanna Frejd

Min passion för yoga väcktes i samband med min graviditet för 5 år sen. När min dotter föddes såg jag yogan i alla hennes rörelser. Barnet sover i barnets position, sträcker upp nacken i kobran, hittar sina fötter i happy baby och lär sig så småningom krypa genom en nedåtgående hund.

Jag har sedan dess praktiserat yoga en stund varje dag, både på studio och hemma. Jag är utbildad riverguide (lärare) inom Global Yoga och förtjust i all typ av flödesyoga samt kundaliniyoga. Denna sommar har jag haft nöjet att få fördjupa mina kunskaper i yoga då jag blev erbjuden ett kortare uppdrag för UNICEF i New Delhi, Indien. Passade då på att gå en grundkurs i Sivandana Yoga (statisk hath yoga) och även var med på lunchklasser med kontorets Yoga Office Guru. Har även besökt en yogafestival i Ängsbacka där jag blev djupt berörd av en långsamt flödande kundalini-yogaform.

På torsdagskvällar klockan 18.00-19.15 erbjuder jag en 16 veckors kurs i Global Yoga. Kursen kommer vara uppdelade i fyra block där varje block fokuserar på ett kroppens olika element: jord, vatten, eld och luft. Vill man istället se det som enbart fokus på fysisk träning kan man uttrycka det som fokus på att stärka ben och sätesmuskulatur, öka sin flexibilitet, få en starkare mage och öva på att öppna upp bröstet och sträcka ut ryggen ordentligt.